El Cibernàrium, és un espai desenvolupat i promogut per l'ajuntament de barcelona que es dedica a introduir a la gent en les noves tecnologies, especialitzat en ajudar a millorar la capacitat de les persones interessades en utilitzar les eines tecnològiques.
Cal dir que és gratuït i existeix un ampli ventall d'opcions i programes per a poder millorar en aquest espai.
En quant a la conferència, que fou desenvolupada per dos homes, el Dr. José Manuel Pérez Tornero i el Dr. Santiago Tejedor que formen part del departament de periodisme de la UAB.
En començar la conferència ens van repartir un enquesta amb noranta quatre preguntes, que més tard vam saber que el que ens preguntaven era quins programes dels llistats a la pantalla que estava allà utilitzàvem a casa. Ens van dir que si dels noranta quatre que ells et donaven sabies fer anar entre 20 i 25 estaves sobre la mitja del que es té que saber.
Sobre la web 2.0, ens explicaren que internet havia canviat molt en els últims anys, i que abasn la web 1.0 era estàtica, però que la web 2.0 era dinàmica on no hi ha webmaster que digui i controli que és pot publicar i que no sino que l'usuari mateix pot publicar continguts del que vulgui. En quant això ens van avisar de que era bo, però també tenia una part dolenta i és que si que està bé que tothom pugui publicar el que vulgui sobre que el que vulgui però podem trobar-hi informacions no del tot fialbes i fins i tot falses.
Finalment vam fer un debat en que es parlava sobre com tindrien que ser els professors futurs i si el no aprendre perque les màquines ho solucionaven tot i si això seria bo o sria perjudicial per a les generacions venideres.
Tanmateix la valoració que jo he donat a aquesta conferència és que no ens podem quedar atascats en un món estàtic, ja que el món canvia, les tecnologies canvien i hem d'estar semper oberts a les noves possibilitats que se'ns plantegen.
domingo, 22 de noviembre de 2009
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario