domingo, 22 de noviembre de 2009

El llenguatge i les llengües, COED

Aquest text sobre el llenguatge i les llengües, fet per TUSON,J al 1984, va ser el text que vam tractar a una classe de COED i sobre el qual vam tenir que fer un apunts i una sìntesi sobre els seu contingut. El text ens dea que el llenguatge és més que un mitjà de comunicació, i que el llenguatge humà està constituït per senyals i les seves respectives combinacions, aquestes senyals estan destinades a la transmissió d'informació.

D'altra banda ens iu Tuson que el llenguatge humà s'organitza en diversos nivells, que són l'oració, el discurs, el sintagma, morfema i fonema i poseïm un instrument que enes permet l'expressió verbal d'un número no limitat de sensacions, situacions, etc.

Tanmateix, cal dir que el llenguatge és el suport bàsic de la memòria, hi han diferents tipus de mem`ria: olfactiva, tàctil, visual, etc. Però la memòria d'un poble es conserva en mites, llegendes. Quan l'ésser humà neix el poble li dona els coneixements adquirits generació a generació. La llengua permet la permanència del realt que és la nostra vida. El llenguatge és indispensable com a suport de la memòria, tant individual com col·lectiva.

El llenguatge humà és el mitjà de comunicació per exel·ència, és a dir, tota expressió humana pot trobar la seva traducció al llenguatge. No tota expressió lingüística pot ser vertida al llenguatge visual. Una senyal visual té la seva traducció lingüística. Sembla impossible vertir, siguin gestos o fòrmules, i de més com les meves opinions sobre unes altres. El llenguatge és el mitjà de comunicació més extens que posseím els éssers humans.

No hay comentarios: